čtvrtek 30. července 2015

Recenze: Topím se v tobě

25777803
Topím se v tobě

Název - Topím se v tobě
Originální název - Falling Into You
Autorka - Jasinda Wilder
Překlad - Jana Jašová
Série, díl - Falling #1
Počet stran - 296
Vazba - hardback s přebalem
Nakladatel - Ikar
Rok českého vydání - 2015


Nell a Kyle byli nerozluční už od raného dětství. Trávili spolu všechen volný čas a dělili se o svá tajemství. Nikdy před sebou nic neskrývali. Jenže když oba dovršili šestnácti let, nastal jakýsi zlomový bod v jejich vztahu. Něco se změnilo, začali na sebe pohlížet jinak. Jejich přátelství najednou z ničeho nic přerostlo v něco víc. Pro Nell byl vztah s Kylem to nejlepší, co ji v životě doposud potkalo. Byly to nádherné dva roky, tedy až do té doby, co Kyle při nešťastné události zahynul. Nell se zhroutil celý její svět a dusila v sobě svůj vztek, trápení a bezmocnost. Své emoce nedávala za žádných okolností najevo. Na pohřbu se však Nell setkala s Kyleovým starším bratrem Coltonem, který byl jeho pravým opakem. Colton jí zamotal hlavu, ale než se stačila rozkoukat, byl zase pryč. Po dalších dvou letech narazila Nell na Coltona úplnou náhodou v New Yorku. Jejich setkáním se spustila obrovská lavina, která se jen tak nezastaví. Nell v sobě totiž pořád dusí všechny emoce a v srdci nosí Kylea, ale i přesto ji nějakým zvláštním způsobem přitahuje Colton.


Nebyla jsem vždycky zamilovaná do Coltona Collowaye.
Nejdřív jsem milovala jeho mladšího bratra Kylea.
Kyle byl moje první láska.


Kniha se čte úplně sama. Příběh vás během chvíle pohltí a až na pár nudnějších pasáží se můžete těšit na hezké a srdceryvné vyprávění dvou hlavních hrdinů. Autorka má ale navíc i eso v rukávu. Své čtenáře totiž dokáže naprosto emočně vyždímat. V jednu chvíli jste šťastní a radujete se spolu s Nell, za pár okamžiků ale brečíte a saháte po kapesníčcích. Jasinda Wilder to se čtenáři prostě umí. Dokáže s vámi skvěle manipulovat.

Poslední dobou jsem u knih tohoto žánru zpozorovala, že když se autorky snaží něčím navíc vycpat příběh, tak tam šoupnout hudbu, zpěv a hru na kytaru. Kdykoliv příběh začíná pokulhávat, kluk sebere kytaru a holka mu do toho zpívá. Je to sice hezké, romantické a sladké a tak dále, ale když to vídáte poslední dobou v tolika knihách, trochu to začíná lézt na nervy. Tato kniha samozřejmě není výjimkou.

Nedílnou součástí této knihy je rozhodně erotika. Spisovatelka a hlavní hrdinové se nestydí, a proto mají čtenáři možnost nahlédnout trochu pod pokličku jejich sexuálního života. Je pravda, že by se všechny erotické scény, které v knize jsou, daly zkrátit, ale pro autorku je asi důležité popsat všechno dopodrobna, okořenit tím děj a přiblížit se tak i Padesáti odstínům šedi.


Jak dlouho dokážeme nést vlastní tajemství?
A jakou sílu má odpuštění?


Ve vyprávění se střídají dva hlavní hrdinové, jimiž jsou Nell a Colton. Nell je mladá dívka, která si neustále kouše spodní ret, a je snem snad každého muže. Všichni po ní touží. Samozřejmě i Colton. Pod tou dokonalostí se ale skrývá něco děsivého, temného a je jen na Coltonovi jí pomoct. Colton je naprostý opak Kylea. Je to klasický badboy, ze kterého se zase klasicky stává hodnej kluk. Colton je prostě badboy se vším všudy - tetování, alkohol, tráva, cigarety, nadávky, minulost a tajemství. No, koho by nezajímalo, co se skrývá pod tou tvrdou a na první pohled nezničitelnou skořápkou?


Obálka:

Už podle obálky čtenáři poznají, že se bude jednat o romantický příběh okořeněný trochou erotiky. Obálka je dle mého názoru vydařená, nic se tam netluče. Barvy jsou také zvoleny velmi příjemně.

Zahraniční obálky:

17448960  25737464  22489693

Celkové hodnocení:

Topím se v tobě je romantická kniha, ze které budete možná trochu přeslazení a jako další knihu si určitě vyberete jiný žánr, ale i tak to je příjemné čtení, které se na léto perfektně hodí. Přečtěte si tento příběh od Jasindy Wilder, která vás možná i ledasčím překvapí.

Tímto mnohokrát děkuji webu databazeknih.cz za poskytnutí recenzního výtisku!
Mou recenzi na webu naleznete ZDE.

5 komentářů:

  1. Super recenze, kniha mě strašně láká, prvně mě zaujala tou nádhernou obálkou :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. na knihu jsem se dívala v knihkupectví a věřím, že je vydařená :) ale dost mě odrazuje fakt, že Kyle umře... vím, že je to na začátku a pak třeba jen truchlí nebo tak, ale i tak se přes to nedokážu přenést :/ ale máš boží recenzi :O tak propracovanou :O super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Kyelova smrt byla pro mě hodně těžká, ale věř mi, že se přes ní dá přenést. :) A moc děkuji! :)

      Vymazat
  3. skvelá recenzia, ale ja nemám veľmi rada takéto romantické knihy :D Keď už tak si pozriem taký film ale knihy nie :D
    www.danycuks.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Já si občas něco sladkého ráda přečtu, ale chápu tě, filmy jsou v tomhle možná maličko lepší. :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)