středa 25. července 2012

Review - Pokrevní pouta


Název - Pokrevní pouta
Originální název - Bloodlines
Autorka - Richelle Mead
Série - Pokrevní pouta
Díl - 1.
Počet stran - 330
Vazba - paperback
Nakladatelství - Domino
Rok českého vydání - 2011


Oficiální anotace -

Vampýrské akademie pokračuje! Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného. Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí.
Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev…


Můj názor -


Ani tentokrát mě Richelle nezklamala. Trochu jsem se knížky ze začátku obávala a očekávala od ní míň, než od Vampýrské akademie, ale jakmile jsem se do ní alespoň trochu začetla, už jsem jí nemohla pustit z ruky. Byla opravdu výborná, ale neuchvátila mě natolik, aby byla stejně dobrá (nebo i lepší), jak VA. Spisovatelka opět měla výborný nápad na děj. Na Richellině stylu psaní se mi hrozně líbí, že všechno, co se stalo v knize, není jen tak, ale souvisí to s dějem. V některých knihách od jiných spisovatelů jsou totiž takové pasáže, které jsou tam jen proto, aby zaplnily stránku - a to mě moc nebaví.

Celou dobu jsem hltala, jak Sydney řeší jednu záhadu za druhou. Jenom mě trochu zaskočilo, že tam akce přišla až úplně nakonec, jinak celá kniha byla jakoby "o ničem".
A to místo je úžasný! Palm Springs. Miluju místa, kde je celý rok teplo, i když pro Moroje to moc příjemné není.

Postavy -

Sydney Sageová - Rose byla, je a vždycky bude na prvním místě. :) ... Sydney jsem ve Vampýrské akademii pokládala za 'ubohou alchymistku', která je skoro pořád zamlklá a nemá ráda společnost - jak lidí, tak i vampýrů. Musím uznat, že její povolání bych nechtěla a nedoporučovala ho ani nikomu jinému. Ale ona má už daný osud.
V Pokrevních poutech mě teda hodně překvapila - v dobrém. Moc se mi zalíbila jako hlavní hrdinka.



Adrian Ivaškov - Ach, tolik se změnil - k lepšímu, k mnohem lepšímu. V Pokrevních poutech jsem ho měla mnohem radši než ve VA :) Možná by se dalo říct, že je to moje nejoblíbenější postava z Bloodlines. ;)

Keith Darnell - Bože, ten mě tak vytáčel po celou dobu knihy. Nejradši bych ho profackovala a ještě ho přetáhla pánvičkou.


thatkindoflovewillneverdie:

30 Days Vampire Academy Challenge | Day 3

I know how devestated you must be 2 miss me but leave a message and i’ll try to ease your agony as soon as possible..  -adrian 
p.s- the last GIF says “I can’t get you out of my head”

Obálka -

Všechny obálky Bloodlines (které jsou zveřejněné) se mi líbí mnohem víc, než VA. Akorát jim tam pořád usekávají obličeje. :D
4 z 5 bodů


Celkové hodnocení -


5/5

5 komentářů:

  1. recenzi si přečtu až po dočtení knížky:) ....jinak na táboře bylo úžasně, klidně bych tam ještě zůstala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ju doma :D a neľutujem, že som ju kúpila! Dvojka bola ešte lepšia, už sa neviem dočkať, kedy si to kúpim aj v češtine a znovu si to prečítam. Neviem prečo, ale ja mám oveľa radšej BL ako VA. A Adriana!!! :D:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dostanu první i druhý díl k Vánocům :) Strašně moc se těším, až si přečtu i tu dvojku :D
      Já mám osobně radši VA, ale BL je taky supeeer :) Ano, Adrian je úžasnej :D

      Vymazat
  3. Ještě jsem tuto knížku nečetla, ale nemůžu se na ní dočkat.
    Strašně mě totiž zaujal a líbí se mi booktrailer, který je na bux.cz ~_~

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)