sobota 14. února 2015

Valentýn - knižní tipy


Všem přeji krásného Valentýna!
Ať už tento svátek slavíte či ne, dnes je skvělá příležitost na to, sednout si k nějakému poklidnému a romantickému čtivu. Zastavte se na chvilku, vypněte své okolí a odreagujte se u něčeho nenáročného, co vám vykouzlí úsměv na rtech. Pokud nevíte po čem sáhnout,  přináším vám pár tipů na romantické čtení.

Jako první bych vám chtěla doporučit jednu skvělou anglickou autorku romantických a zamilovaných knížek. Jojo Moyes píše báječně, její knihy si určitě zamilujete. Poslední dopis od tvé lásky je úžasný příběh dvou lidí, kteří to nikdy neměli jednoduché. V knize se prolíná minulost, přítomnost i budoucnost. Londýn v šedesátých letech minulého století je něco absolutně nádherného. Z knihy na vás dýchá kouzelná atmosféra. A navíc vás děj knihy dokáže i pořádně překvapit!

Nicholase Sparkse zná jistě každý milovník literatury. Autor velkého množství knih, kde je většinou hlavní téma láska. Sáhnutím po jakékoli jeho knize určitě nic nezkazíte, ale když už je ten Valentýn, můžete zkusit jeden přeslazený, zamilovaný příběh - Zápisník jedné lásky. Kraťoučká kniha, kterou budete mít přečtenou za jedno odpoledne. Neočekávejte ale od knihy zázraky, není to nic převratného a výjimečného, ale jsem si jistá, že si u knihy skvěle odpočinete. A pokud zrovna nemáte čtecí náladu, můžete zhlédnout zfilmovanou verzi.

Máte rádi cestování? Chcete zažít pořádný road-trip? A u toho ještě navíc potkat svou osudovou lásku? Přečtěte si knihu Na hraně zapomnění od spisovatelky J. A. Redmerski. Naši dva hlavní hrdinové se střídají ve vyprávění, takže máme vždycky dva úhly pohledu. Andrew vás bude bavit svými hláškami.

A na závěr to nejlepší! Pokud máte rádi napínavé a nepředvídatelné knihy, kde se ale také vyskytuje láska, sáhněte po knize Nebezpečná láska od české autorky Kateřiny Petrusové. Tahle kniha vám vyrazí dech. Je nádherná, zábavná, dojemná, ale i nebezpečná. Tento příběh se rozhodně řadí k těm nejlepším, které jsem kdy přečetla.


18712295  21845185  13409694

7 komentářů:

  1. Nebezpečnou lásku jsem četla před rokem a moc se mi nelíbila. Něco mi tam chybělo.
    Poslední dopis od tvé lásky si chci už strašně dlouho přečíst, ale zatím jsem se k tomu nedostala, což mě mrzí. Na hraně zapomnění si plánuji přečíst v létě, nutno podotknout, že se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Valentýn,neValentýn..já zkrátka moc romantiku nečtu, avšak Nebezpečná láska vypadá dobře. Spíše mi trochu jde o to, že to je od české autorky a já s nimi ještě před pár měsíci moc dobré zkušenosti neměla. Uvidíme a možná dám další české autorce šanci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že se ti nelíbí jedna česká autorka přece hned neznamená, že všechny píší špatně... :)

      Vymazat
  3. Poslední dopis od tvé lásky bych si chtěla přečíst, protože jsem četla od stejné autorky knihu Než jsem tě poznala a moc se mi líbila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než jsem tě poznala bych si ráda přečetla. Na mě teď ale doma čeká Stříbrná zátoka, na kterou se moc těším! :-)

      Vymazat
  4. Zápisník jedné lásky se mi jako knížka moc nelíbil. A knížky od Jojo Moyes si chci přečíst už dlouho. :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)