sobota 13. února 2016

Recenze: Harry Potter - Mudlovské omalovánky


Kouzelný svět omalovánek

Název - Harry Potter: Mudlovské omalovánky
Autor - Warner Brothers
Překlad - Vladimír a Pavel Medkovi
Počet stran - 96
Vazba - paperback
Nakladatel - Albatros
Rok českého vydání - 2015


S relaxačními omalovánkami a madalami jako by se teď poslední dobou roztrhl pytel, který pohltil snad úplně všechny. Právě z toho důvodu jsem si říkala, že tyto Harry Potter omalovánky nebudou určitě ničím výjimečné a budou na podobné úrovni jako všechny ostatní. Musím se ale přiznat, že více jsem se nikdy nespletla! Mudlovské omalovánky jsou jako z jiného světa, jsou krásné, propracované a rozhodně předčily má očekávání!

To, co jistě zachytí oko každého jako první, je dechberoucí design knihy. Zlatá barva na obálce a po otevření i na předsádkách dělá celé omalovánky o trochu slavnostnější a posouvá je na úplně novou úroveň. Kniha působí velmi noblesně a luxusně, takže se nebojte, že by se vám náhodou nehodila do knihovničky.

Už podle názvu zjistíte, že se v knize skrývají omalovánky, které čekají na to, až jim pastelkami vdechnete život. Mudlovské omalovánky v sobě obsahují známé výjevy a scény ze všech sedmi dílů, různé erby a znaky a nesmím opomenout ani postavy či hůlky. Omalovánek je v knížce opravdu mnoho a všechny jsou moc pěkně provedené.

Samotné vybarvování omalovánkové knihy je také pořádný zážitek. Mudlovské omalovánky nejsou z klasického papíru, který při vykreslování ukazuje svou strukturu, ale z trochu hladšího a příjemnějšího, výsledná barva pastelek na něm vypadá opravdu mnohokrát lépe.

A bonus na závěr! Poslední čtvrtina knihy obsahuje fotky z filmů, kouzelné bytosti či různé obrázky na lesklém papíře a vše barevně! Tato část knihy nejspíše slouží jako předloha k vybarvování, jelikož se obrázky opakují a úplně stejné naleznete i v omalovánkách.

Tato kniha s omalovánkami uvnitř je určitě skvělým dárkem pro někoho, kdo miluje a žije Harrym Potterem. Věřím, že Mudlovské omalovánky udělají radost každému fanouškovi a on pak bude mít stoprocentně chuť si celou sérii přečíst znovu! Ale nejprve - pusťte se do vybarvování!

Tímto mnohokrát děkuji webu databazeknih.cz za poskytnutí recenzního výtisku!

Mou recenzi na webu naleznete ZDE.

13 komentářů:

  1. A co takto ukazky, ktore si vyfarbila? Firma bude sklamana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenze je psaná pro web Databáze knih, kam vkládám recenze, ke kterým bohužel obrázky připojit nejdou. Pokud chceš vidět něco málo z toho, co jsem vybarvila, mrkni se na recenzi 101 mandal pro krásný den. :)

      Vymazat
  2. Rozmýšlela jsem se mezi těmito a Proměnami zvířat, ale zvířata to nakonec vyhrály :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proměny zvířat jsou opravdu zajímavé omalovánky, nejspíše si je pořídím. :)

      Vymazat
  3. Já, jako velký fanoušek Harryho Pottera, mě omalovánky hodně lákají :) Zatím mě to přijde jako velká útrata peněz :/ Uvidí se, jestli nakonec peníze poletí k této omalovánce :)

    http://lucytejchmanova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si je pořídíš, dej mi určitě vědět, jak se ti líbí! :)

      Vymazat
  4. Tak tohle by bylo něco pro dceru. Ta je Harryho mega fanynka :-)

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezká recenze :) Já na omalovánky ale nejsem - vždycky mě pobaví to přízvisko "antistresové", já totiž patřím k lidem, kteří když se potřebují uklidnit, musí dělat například něco manuálního nebo dosti náročného a ne pečlivě vybarvovat obrázky. Nicméně chápu, že každý jsme jiný a každého baví něco jiného:) Hezký den přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Máš pravdu, také omalovánky nepovažuji přímo za "antistresové", ale občas je fajn si k nim sednout a vybarvovat. :) Také ti přeji hezký den.

      Vymazat
  6. Relaxační omalovánky mě zas až tak neoslovily, kdybych ale nějaké kupovala, rozhodně ty potterovské :) :) Vypadá jí super!

    OdpovědětVymazat
  7. Taky by se mi to líbilo, ale vzhledem k tomu, že mám už troje omalovánky a letos se chystám ještě na dvoje, tak si to nechám ujít :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Omalovánky jsou nádherné, bohužel není čas.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Já spíše přemýšlím že bych si koupila HP - bytosti kouzelného světa. Tak uvidím jak si to ještě promyslím :) I když oboje jsou krásné *.*

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)