neděle 28. srpna 2016

Návštěva knihovny (3)


Toto meme je z dílny Michelle M.

Každý knihomol jistě moc dobře zná, jak těžké je se vydat do knihovny a vrátit knihy, aniž by si nepůjčil něco jiného. I tak to ale vždycky dopadne tak, že domů tahám tašku těžší, než když jsem do knihovny šla. Tentokrát jsem se vydala rovnou do dvou knihoven a upřímně jsem to s tím půjčováním knih "trošku" přehnala. No, uznejte sami... ☺

Původně jsem si šla do knihoven pouze pro čtyři zarezervované knihy z mého seznamu na léto 2016. Pokud jste článek četli, tak víte, že jsem si šla pro Ostrov lhářů, Dám ti slunce, Jiskru v popelu a Červený vrch. Samozřejmě jsem ale v knihovnách zahlédla více skvělých knih, a tak jsem neodolala a domů odcházela s třinácti knihami. Jednou z nich je poměrně čerstvá novinka Hausfrau, kterou když jsem zahlédla, musela jít se mnou. Taktéž jsem nedokázala v knihovně nechat Proč jsme se rozešli - to designové zpracování je prostě senzační! - i přesto, že jsem na knihu četla ne až tak pozitivní recenze. Na Moře klidu a Světlo mezi oceány jsem už ale kladné recenze četla, a proto šly knížky se mnou. Po Polibku pro Annu pokukuji již pár let, a tak jsem si řekla, že bych se do knihy už konečně mohla pustit. A Asylum mě zaujalo opět skvělým designem, takže i kdybych knihu nestihla přečíst, pokochám se alespoň báječnou prací grafika. Abych tu obrovskou nálož beletrie vyrovnala nějakou tou klasikou, půjčila jsem si tři díla z povinné četby k maturitě: Maryša, Petr a Lucie a Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou.







Četli jste některou z těchto knih? Pokud ano, líbila se vám?

16 komentářů:

  1. Pěkné úlovky. Já sama jsem četla Červený vrch, ze kterého jsem byla nadšená a nešla jsem spát, dokud jsem jej nedočetla :-) Hausfrau byla velice silná kniha, která se mi taky moc líbila a Petr a Lucie je skvělá kniha jako povinná četba k maturitě, nicméně mě se svým příběhem bohužel nelíbila. Každopádně přeju příjemné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já četla Ostrov lhářů a ten se mi tedy líbil moc. Asylum mne bohužel zklamalo, ale tak snad u tebe bude mít větší úspěch. A pak jsem tedy samozřejmě četla knihy z poslední fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Ostrov lhářů se moc těším. A snad mne Asylum tolik nezklame. :-)

      Vymazat
  3. Kniha Polibek pro Annu je úžasná. Tak jako Proč jsme se rozešli. A kniha Dám ti slunce je taky dobrá. Všechny měli naprosto úžasný děj. Třeba kniha Ostrov lhářů se mi moc nelíbila.
    Natka z knižního blogu World of amazing books.

    http://worldamazingbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Polibek pro Annu se těším opravdu hodně. Věřím, že to bude skvělé romantické čtení. :-) Na Ostrov lhářů slýchám poměrně rozdílné názory, tak doufám, že mně se kniha líbit bude. :-)

      Vymazat
  4. To je vážně spousta krásných úlovků :) Tohle dobře znám :) Většinou jdu pro nějakou vybranou knihu, odcházím s 5 jinými :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Přesně tak! A pak je mi líto, že je všechny nestihnu přečíst. :D

      Vymazat
  5. Parádní nálož :-) Světlo mezi oceány je moc hezká kniha. Recenzi mám na blogu.
    www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ostrov lhářů mě neskutečně zklamalo a jsem asi jediná, které se kniha nelíbila :(
    Naopak Červený vrch a Moře klidu jsou moje srdcové záležitosti :3
    K Jiskře bych se do konce roku také ráda dostala :D
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ostrov lhářů chci přečíst ještě teď v září, tak uvidím. :) A Jiskru všichni chválí, takže doufám, že ji budu vychvalovat i já! :D A díky!

      Vymazat
  7. Máte dobře vyřešené knížky, já si pořádně nemůžu knihy z knihovny vyfotit, protože mají přes půl obálky lísteček z čárovým kódem :D

    Nicméně - dobrý výběr. Něco málo jsem četla, líbilo se mi, tak snad se bude líbit i tobě :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, co myslíš, a jsem upřímně ráda za to, že to takhle nemáme. :D Super, to jsem ráda, díky! :)

      Vymazat
  8. Kniha Proč jsme se rozešli je hodně pěkná, ale co se týče důvodu rozchodu, ten byl dost absurdní a ve světě celkem častý.. :/

    ~~~
    https://fandom-of-fairy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor, na knihu jsem zvědavá, ale moc toho od ní nečekám. :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)