sobota 28. dubna 2012

Review - Modrá je barva nočních děsů

A tady máte mou první recenzi ;)
Modrá je barva nočních děsů

Název - Modrá je barva nočních děsů / Blue is for Nightmares
Autorka - Laurie Faria Stolarzová
Série - Modrá je barva nočních děsů
Díl - 1.
Žánr - horor, fantasy, sci-fi
Počet stran - 198
Nakladatelství - Albatros
Rok vydání v Čr - 2009

Anotace
Stacey se začnou zdát děsivé sny. Není to poprvé, a o to větší strach má. Teď jde o její nejlepší kamarádku a spolubydlící, všemi kluky obdivovanou krásnou Dreu. Stacey si je jistá, že jí hrozí nebezpečí, protože v jejích snech se objevují symboly smrti. Ve strhujícím příběhu, ve kterém jde o přátelství, důvěru, ale hlavně o život, se Stacey vyrovnává se svým dědictvím čar a kouzel a rozplétá složitou síť tajemství svých nejbližších. Napínavé drama vás přilepí ke knížce do posledních stránek a navíc se dozvíte, jak si připravit uklidňující koupel k očištění mysli, aby se vám zdály věštecké sny.

Názor na knihu (obsahuje spoilery)
Knížka mě bavila už od samého začátku. Nemohla jsem se od ní odlepit. Občas jsem se u ní zasmála, trochu bála .. Celý příběh byl téměř dokonalý. Akorát všechny tyhle YA (young adult) knihy se většinou odehrávají na školách (internát, akademie,..) - vím, že to je takové ideální prostředí, ale spisovatelka mohla navrhnout něco, co se tolik nepoužívá.
Jediné, co mě na této knize zklamalo je konec. Nemám ráda, když přijdou o život hlavní hrdinové, ale k této knize by se to hodilo. Skončilo to moc "obyčejně".

Postavy (obsahuje spoilery)
Skoro vždycky mám radši hlavní hrdinku (Stacey), než její věrnou kamarádku (Drea). I teď tomu tak bylo.
Stacey mi byla sympatická .. ničeho se nebála, šla si vždycky za svým a strachovala se o Dreu. Občas se strachovala zbytečně moc. Dree bylo naopak všechno jedno. Samozdřejmě jí nahnalo strach, že jí někdo sleduje, ale vyložila si to tak, že si prostě nějaký malý děcka hrajou a chtějí jí vystrašit.
Jejich kamarádku Amber jsem si oblíbila nejvíc. Na všechno měla odpověď, super hlášky .. prostě pohodová holka, která si s ničím neláme hlavu.
A Chad - pro Stacey a dokonce pořád i pro Dreu, pak dokonalý - byl fajn kluk. O Dreu už se ale nezajímal - Stacey byla ta lepší. V knížce nesehrál nějakou významnou roli, jen to, že většinou "způsoboval" hádky mezi Stacey a Dreou.

Obálka
Líbí se mi. Ten kouř, jak jde ze svíčky, je kouzelný. Celá atmosféra je kouzelná.
Hodnocení obálky - 8,9/10

Celkové hodnocení - 5 hvězdiček

1 komentář:

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)