sobota 13. října 2012

Review - Temná akademie (#1) - Vyvolení

Po delší pauze jsem zase zpátky :) a přináším ne tolik pochvalnou recenzi.

Název - Temná akademie - Vyvolení/ Darke Academy - Secret Lives
Autor - Gabriella Poole
Série - Temná akademie
Díl - 1.
Žánr - fantasy, sci-fi, horor
Nakladatelství - Fragment, 2012
Věková hranice - 13+
_____________________________________

Anotace -

   Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...
   Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

Můj názor -

   Od knihy jsem čekala docela hodně. Líbila se mi anotace... a ta obálka! Cestou z knihovny jsem se nemohla dočkat až se doma do knihy pustím, ale......
   Začnu od začátku - těch pár stran, které občas bývají vystřihnuté z děje v knize, nebo se odehrávají před celým dějem v knize, bylo i tady. Bohužel to na mě nepůsobí moc dobrý dojmem, protože nevíte odkud ta vystřihnutá část je a nevíte co máte dál čekat.
   Když to tak shrnu dohromady, tak jsem z větší části knihu skoro nevnímala a pár stránek musela číst i vícekrát. Nečetla se mi moc dobře a příběh mě nevtáhl tak, jako u jiných knih. Sice byl dobře vymyšlený, ale nebylo to ono. Navíc jsem v té knize byla tak trochu zamotaná. Prostě to nebyl můj šálek kávy, ale druhý díl si ujít nenechám, protože by mě celkem zajímalo jak se příběh potáhne dál a jestli se mi v celkovém ději udělá alespoň trochu pořádek.
   Prostředí Paříže se mi opravdu moc líbilo. Ty popisy krásných budov a ten klid tam ... bylo to kouzelné. Taky bych se někdy moc ráda podívala do Paříže.

Postavy (obsahuje spoilery!) -

   Postavy byly stejně zamotané jako celý děj. Nebyl v nich pořádek a od každé z nich jsme se toho dozvěděli velice málo...
   Cassie - Ani nevím, co si o ní mám myslet. Taková hrozně nevýrazná osobnost, která jenom proplouvá životem jako šedá myška. Asi ji hodně poznamenal dětský domov (nebo kde že to byla).
   Isabella - Moje nejoblíbenější postava z celé knihy. Usměvavá, milá a stále veselá Cassiina kamarádka. A jsem jedině ráda, že Vyvolení nevybrali ji, ale Cassie. Doufám, že bude vystupovat i ve druhém díle.
   Keiko - Mrcha, ale měla jsem ji ráda. Dobře vystižená záporná postava. Stejně jako celý "klan" Vyvolených. Smrt bych jí ale rozhodně nepřála.
   Richard - V Richardovi jsem se těžko vyznávala. Někdy by se pro Cassii roztrhl vejpůl a jindy je mu naprosto ukradená.
   Ranjit - Wow, pan tajemný. Působí na mě lepším dojmem, než Richard, kterému Ranjit nevěří. Ani se mu moc nedivím.


Obálka -

Obálka se mi opravdu moc líbí. Je celkem originální a ty oči jsou prostě děsivě kouzelné.

4,5 hvězdičky z 5


Celkové hodnocení -


3 hvězdičky z 5

3 komentáře:

  1. táto kniha ma dosť láka 8)
    rada by som si ju aspoň prečítala, ale naša mestská knižnica bohužiaľ nie je taká bohatá 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Mám z této knihy skoro stejný dojem jako ty; Taky jsme musela párkrát stránky přečítat znovu a docela sem se ztrácela v ději.. Vystřižený začátek, ten jsme nepochopila do teď=D Takže nápad dobrý, zpracování nic moc. Štvalo mě to zdlouhavé čekání než se bude něco dít.
    Ráda bych tě pozvala na soutěž k sobě na blog:
    http://kane-book.blogspot.cz/2012/10/soutez.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že to má někdo stejně jako já :) ... Ten vystřižený začátek je myslím s tou sestrou Ranjita, která dříve chodila s Richardem (taky jsem to teda extra nepochopila :D)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)