středa 5. prosince 2012

Review - Bitva o Hex Hall (#3)


Název – Bitva o Hex Hall
Originální název – Spell Bound
Autor – Rachel Hawkins
Série – Hex Hall
Díl – 3.
Žánr – fantasy, sci-fi
Počet stran - 228
Vazba – hardback (s přebalem)
Nakladatelství – Knižní klub
Rok českého vydání – 2012


Oficiální anotace:

Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?


RECENZE OBSAHUJE SPOILERY NA PŘEDCHOZÍ DÍLY! - Čarodějnice z Hex Hall & Démon z Hex Hall


Můj názor:
Sophie je čarodějnice. Sophie je démon, který je momentálně bez svých nadpřirozených schopností. Vlastně by docela ráda žila jako normální obyčejná holka, která si dělá starosti s normálními věcmi v pubertě. Jenže to bohužel nejde. Všechno teď v podstatě závisí na ní.

Jelikož jsem četla už předešlé dva díly této série Hex Hall – chcete-li trilogie –, bylo by divné nepřečíst si i tento poslední díl, který celou sérii uzavírá. Jak jsem se ale později dozvěděla, Bitva o Hex Hall sice první sérii uzavírá, ale chystá se i druhá série (spin-off Hex Hall). První díl má zatím pouze anglický název - School Spirits („Školní Duchové“).
Na tento díl jsem se opravdu hodně těšila, protože Hex Hall je jedna z mých nejoblíbenějších sérií, které jsem kdy přečetla. První díl byl takový seznamovací (jak to u většiny sérií bývá), v druhém už bylo hodně akce, ale tento třetí byl naprosto nejlepší.

Kniha se začíná odehrávat dva týdny po druhém dílu. Sophie cestovala k Brannickovým Itinerisem, ale po cestě se něco stalo, takže Sophie se k Brannickovým dostavila až o mnoho déle. Když jí Itineris doslova vyplivl na pozemek Brannickových, Sophie se seznámila s členkami, které tu bydlí a po dlouhé době se mohla konečně setkat s matkou, která pro ni měla nemilé překvapení.

V tomto díle bylo nejvíc akce, za což jsem ráda. Samozdřejmě nechyběly ani sarkastické poznámky Sophie a Archera, u kterých se člověk musel pořád smát. Kniha byla opět čtivá, zábavná, napínavá. Tolik zvratů jsem snad už ani nečekala. Bylo jich tu opravdu hodně a já si naivně myslela, že o Sophii už vím přece všechno.
Postavy:
Sophie byla opravdu úžasná. Je mi celkem líto, že nebude vyprávět i druhou spin-off sérii, ze které by mě určitě bolelo břicho od toho, jak moc bych se pořád smála. Prostě vtipná, sarkastická, ale i hodná hlavní hrdinka, která chrání své milované.
Ach, ano. Archer. Ten pan dokonalý. Kluk, povahově stejný jako Sophie.
To by nebyla přece žádná pořádná young adult kniha, kdyby v ní nebyl milostný trojúhelník. Cala jsem si opravdu oblíbila, ale na Archera nikdo nemá (:D). SPOILER! →Je mi celkem líto, jak to s ním dopadlo, ale Rachel ten konec nějak udělat musela. Holt si jako oběť vybrala Cala.konec spoileru.
Sophiina nejlepší kamarádka Jenna v této knize nehrála nějakou významnou roli, ale bez ní by tam přece byla nuda. Upírka, která vás podrží, umí povzbudit a zasmát se s vámi.


Obálka:
Obálka, která skvěle pasuje vzhledem k dalším obálkám v této sérii. 5 z 5 bodů.

Na ukázku další obálky z jiných zemí:

Spell Bound (Hex Hall, #3)   Dämonenbann (Hex Hall, #3)   Embrujo (Hex Hall, #3)

 

Moje celkové hodnocení:


★ ★ ★ ★ (5/5)

22 komentářů:

  1. ach, už nech si knihu nájdem pod stromčekom!!! 8)
    pekná recenzia 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se máš na co těšit ;) Tahle kniha je opravdu skvělá :)
      Děkuju :)

      Vymazat
  2. Pěkn recenze, která mě ještě víc navnadila na to si knihu přečíst. :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sérii už delší dobu plánuji přečíst, slyším na to jen samé dobré ohlasy.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu se dočkat, až si třetí díl přečtu. :) :) Asi mi bude vynechávat srdce. :D Už dvojka mě hodně šokovala. A ve trojce je tolik možností, jak mě zabít a přivodit mi záchvat.. :D Jsem fakt zvědavá, jak to skončí. :) Jsem ráda, že Archer neumřel. To by mě asi jeblo. Bezva recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trojka je prostě nejlepší ♥ :)
      Mě by asi taky jeblo, kdyby se mu něco stalo :( :D
      Děkuju :))

      Vymazat
    2. Archer je boží :D když jsem ji po několika hodinách dočetla byla jsem v šoku...:D archer a jeho hlášky a hlavně s tím hologramem to byo zabité jinak moc pěkná recenze....

      Vymazat
    3. To teda je! :D Archer celou dobu zabíjel svýma poznámkama :D
      Díky:)

      Vymazat
    4. Miluji část... Ehm, Mercerová nevyděli jsme se skoro mněsíc, čekal jsem něco jako, ach crossi má životní lásko, smyle mého života, tolik jsem toužila.... :DD u této části se nejvíc smněji :) je veliká škoda že spin-off serii nebude vyprávět sofie ale s izzy to doufám bude taky fajn..

      Vymazat
    5. Tahle scéna je opravdu vtipná :D :D :D :D
      Já mám ale nejradši tu, jak jsou na zpátky na Hex Hall ve sklepě a hledají nezaprášený krámy.
      "Crossi."
      "Co je?"
      "Podívej na ty magický krámy."
      "Aha, to jsem měl dělat? Protože já tu celou dobu kreslím do prachu srdíčka s našimi jmény."
      ---
      Taky si myslím, že to je škoda, protože Sophie by měla plno dobrých hlášek. :D

      Vymazat
    6. Srdíčka jsou taky za moc.. :DD nebo
      Chvíli jsme tam jen tak stáli. "Víš, zbývá nám tu ještě aspoň půl hodiny. Byla by škoda ten čes promarnit." Mrkla jsem na něj. "Na to zapomeň, kámo. Se sklepy, mlýny a podzemím jsem skončila. Buť zámek, nebo nic.! "To je fér," uznal. "A musí to být opravdový zámek, nebo by stačil takový ten nafukovací hrad?"
      Rozesmála jsem se. "Nafukovacín hrady naprosto nepřipadají..."
      ---
      Archer je osobnost sama o sobě... nemá chybu jako ta tvoje recenze ještě jednou zdůzazňuji.. :)

      Vymazat
    7. Taky dokonalá scéna! :DD :D
      Archer je prostě úžasnej. ♥
      Ještě jednou děkuji!! :))

      Vymazat
  5. KONEČNĚ jsem si mohla přečíst ten spoiler.. Jsem ráda, že jsem si ho nepřečetla dříve. Ta smrt Cala mě fakt mrzela, ale je fakt, že nějak to zakončit musela. Jinak by se Sophie musela koukat na jeho bolestný obličej a nikdy by ten trojúhelník nebyl úplně uzavřený...

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda že jsem tu knihu objevila protože je fakt božská a souhlasím se všemi ARCHEL!!! Jediné co se mi nelíbilo byla smrt Cala...no aco že by nebyl ten milostný trojúhelník uzavřený, nechtěla jsem aby umřel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tahle trilogie je vážně skvělá. :) Taky mi bylo líto Cala...

      Vymazat
  7. Ahoj chtěla sem se zeptat kdy vyjde 2. Série spin off - school spirits
    Děkuju:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:) Mám pro tebe bohužel špatnou zprávu - Knižní klub zatím neplánuje tuto sérii vydat. Ale v angličtině už je první díl k dostání. ;)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)