sobota 24. srpna 2013

Vyjde v září 2013 - CooBoo

Vyjde v září 2013
nakladatelství Cooboo


Fenomén (Legend, #2)Název - Fenomén (Legenda #2)
Autor - Marie Lu
Vyjde - 2. září

June a Day přijíždějí do Las Vegas a nemyslitelné se stává skutečností – Elektor Primo umírá a vlády se ujímá jeho syn Anden. Republika se tak ocitá ještě o krok blíže absolutnímu chaosu. Day však ze všeho nejvíc touží zachránit svého malého bratra, a tak mu nezbyde nic jiného, než se spojit s Patrioty. Ti oběma slíbí pomoc, mají jen jednu malou podmínku – Day a June musí zabít nového vládce.
Zdá se, že je to mimořádná šance, jak změnit vývoj celé republiky, jak vyjádřit vůli tak dlouho utiskovaného národa.
Ale June si postupně uvědomí, že Anden není jako jeho despotický otec. Co když je jedinou šancí na nový začátek? Co když revoluce musí mít vyšší smysl než osobní pomstu? Co když se Patrioti mýlí?

_________________________________________________________________________________

Venusshe (Perný týden)Název - Venusshe (Perný týden)
Autor - Juraj Šebesta, Katarína Slaninková
Vyjde - 2. září

Venusshe (Perný týden), komiksový román pro teenagery a jejich politováníhodné rodiče, je volným pokračováním knížky Když se pes směje. Tentokrát sledujeme příběh holčičíma očima. Lucie v něm prožívá těžký týden, ve kterém oslaví třinácté narozeniny, ale který je taky plný otázek: Odhodlá se její idol, o rok starší Lukáš, konečně k něčemu? Ale jsou tu i jiní… Merkucio z dramaťáku, Tibi… a ten kluk z parku, jak se jenom jmenuje? A co spolužačky z nepřátelského gangu? Dá se žít bez televize? A jak aspoň na chvíli uniknout před rodičovskými záchvaty? Najde si otec konečně tu práci?

_________________________________________________________________________________


Anna - Krok za krokem do nového životaNázev - Anna - Krok za krokem do nového života (Anna #1)
Autor - Justus Pfaue
Vyjde - 16. září

Anna se touží stát primabalerínou. Ale po těžké autonehodě ochrne a šance na velkou taneční kariéru jsou ty tam. Vypadá to, že už nemá proč žít, bez baletu nevidí v uzdravení žádný smysl. Pak se však dostane do sanatoria, pozná Rainera, prima kluka na vozíku, který jí vlije novou energii do žil. Krok za krokem se Anna vrací do života a na pódium, kde se jí díky talentu otevírají netušené obzory. Brzo se však bude muset rozhodnout. Balet, nebo láska? Co je důležitější?

_________________________________________________________________________________

Rebelové věčnostiNázev - Rebelové věčnosti
Autor - Gerd Ruebenstrunk
Vyjde - 16. září

Co když věčnost zmizí jediným mrknutím oka?
Nadnárodní korporace Tempus Fugit dosáhla nemyslitelného – dokáže obchodovat s časem. Chcete koupit nebo prodat deset let života? Nebo rovnou celý? Věčný život se zdá na dosah. Ale je tato převratná technologie skutečně tak bezpečná, jak tvrdí Tempus Fugit? Nebo jsou všechny ty podivné události, které se dějí po celém světě, důsledkem zahrávání si s časem a tím i celým vesmírem a dříve či později uvrhnou svět do chaosu, jak tvrdí tajemná organizace Rebelové věčnosti?
A jak s tím vším souvisí Willis, který se o nic z toho nezajímá a pouze se raduje z právě získané svobody a vlastního bytu? Nakonec si však i on bude muset vybrat jednu ze znepřátelených stran. A rozhodně to nebude lehká volba, protože věci nejsou takové, jakými se zdají být…

_________________________________________________________________________________


Nejistý zítřek (Incarnation, #2)Název - Nejistý zítřek (Incarnation #2)
Autor - Avery Williams
Vyjde - 23. září

Serafina už prožila celá století. Ale teprve nedávno si začala připadat opravdu naživu. Konečně se rozhodla opustit svého přítele Cyruse a po letech a letech, kdy musela střídat těla kvůli zachování své nesmrtelnosti, se konečně usadila někde, kde je šťastná. Protože našla Noaha. Ale pak se stane něco velmi podezřelého a Serafina se začne obávat o své nové přátele. Rozhodne se Sera pro další, nové tělo – a jiný život – nebo najde způsob, jak si udržet navždy, co právě získala?

_________________________________________________________________________________

V pastiNázev - V pasti
Autor - Michael Northrop
Vyjde - 30. září

V den, kdy začala sněhová bouře, nikdo netušil, že bude trvat celý týden. Běsnící vítr, nekonečné závěje sněhu a vše spalující mráz. Pro ty, které bouře zasáhla, tak už není hlavní starostí, jak zůstat v teple, ale jak přežít.
Scotty a jeho přátelé Petr a Jason patří k posledním ze sedmi studentů, kteří po začátku bouře čekají v budově své střední školy, až pro ně někdo přijede. Brzo jim však dojde, že jim nezbyde nic jiného, než ve škole přenocovat. Což se nezdá jako vůbec špatný nápad, zvlášť když s nimi v budově zůstaly dvě nádherné holky. Ale pak vypadne proud, poté teplo. Vodovodní trubky zamrznou a popraskají. A na střeše se hromadí sníh, který je může každou chvíli zavalit. Jak dny pokračují, sněhové závěje jsou vyšší a vyšší a prázdné místnosti jsou chladnější a tmavší, všem postupně dochází, že nastává boj o holý život. A že budou muset učinit nejtěžší rozhodnutí ve svých životech.

_________________________________________________________________________________


V šedých tónechNázev - V šedých tónech
Autor - Ruta Sepetys
Vyjde - v září

Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera k nim domů ale vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři.
Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně se nenechat zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky rodině a také lásce k výtvarnému umění. I přes ohromné riziko si kreslí a zapisuje, co všechno ona a ostatní lidé okolo ní zažívají. Nejdříve kreslí, protože doufá, že se díky obrázkům a vzkazům jejímu otci podaří je najít a zachránit. Později proto, aby uchovala paměť národa a vzdala tak poctu tisícům nevinných lidí, kteří byli odsouzeni k smrti, ať už okamžité při popravách, nebo pomalejší v pracovních táborech.
Linin pohnutý příběh je plný lidské krutosti a nenávisti, ale zároveň lásky a naděje. Otázkou zůstává, zda naděje a láska dokáží udržet člověka při životě a s hlavou vztyčenou dostatečně dlouho…

8 komentářů:

  1. Uvažuju, že si koupím Annu. Jako malá jsem strašně chtěla být baletka :D

    OdpovědětVymazat
  2. CooBoo si toho pro nás připravilo opravdu hodně a samé skvělé knížky ;)), nejvíc se ale těším na knížku V šedých tónech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha V šedých tónech je určitě skvělá. Doufám, že si ji někdy přečtu. :)

      Vymazat
  3. Všetky knihy vyzerajú skvelo. Najviac sa teším na Fenomén. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Rebelov a Annu sa už veľmi teším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tolik skvělých knížek od Cooboo :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)