sobota 5. října 2013

Mé knižní série (1) - Vampýrská akademie


Meme pořádá Roxanne.
Všechny potřebné informace k projektu naleznete ZDE.

Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
O této sérii jsem vlastně předem nikdy neslyšela. Jednou jsem takhle bloumala v knihovně a nevěděla, co si mám půjčit. Sáhla jsem po prvním dílu Vampýrské akademie a chvilku ji studovala. Po chvíli ke mně přišla kamarádka a říkala, že její starší sestra má tuhle sérii opravdu ráda. Nakonec jsem si knihu odnesla domů. Zhltla jsem ji hodně rychle a pak si utíkala do knihovny pro další díly.

Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Přečetla jsem všechny díly. A dokonce i několikrát!

Co na tuhle sérii říkáš?
Většina čtenářů mého blogu už ví, že tuhle sérii absolutně zbožňuji. Je to má nejoblíbenější série. Je skvěle napsaná a myslím si, že mě nikdy neomrzí.

Který díl z celé série máš nejraději?
Nejraději mám... to je těžké. Nemůžu se rozhodnout, ale asi jsem si nejvíce oblíbila poslední díl - Poslední oběť.

Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Moje oblíbená postava je samozřejmě Rose. A taky Dimitrij. Oba dva mi přirostli k srdci. A myslím, že během jejich dlouhého putování šesti knihami je znám vážně dobře.

Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Taša. Lady Taša Ozerová. Mrcha. Neuvěřitelná mrcha. Nesnáším jí.
Kdo četl, ví.

Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Rozhodně originální. Ono je sice víc verzí..., ale nejvíc na mě udělaly dojem červené obálky, které mají i naši sousedé - Slováci.

Která obálka se ti líbí nejvíc?
Česká? Asi první díl. I když to taky není žádná sláva. :D

Existuje nějaká scéna, na kterou jen tak nezapomeneš?
Konec 3. dílu mi vážně vyrazil dech..., i když jsem předem od kamarádky věděla, že něco takového nastane (naspoilerovala mi děj!!!).







Trochu jsem si s knihami hrála a stavěla věže. :D


Druhý a třetí díl VA, které jsem si přivezla z Anglie.


Náramek s nazarem z Bulharska. :)

19 komentářů:

  1. Vampýrskou akademii taky zbožňuju! :) Víš co je náhoda? Že i já utíkala do knihovny pro další díly :D

    OdpovědětVymazat
  2. Také mám tuhle sérii nejradši, i když skoro už před 4 lety jsem se u toho zasekla a nějak jsem přestala číst. 4 díl ze série mi zůstal do posledních dnů rozečtený a až teď o prázdninách jsem konečně začal znovu číst, protože jsem k tomu dostala znovu chuť po všech těch problémech doma :-)
    Takže s tebou naprosto souhlasím že tahle série je naprosto dokonalá a též je mou nejoblíbenější postavou Rosse, Dimitrij a samozřejmě taky Lissa :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelá séria 8) Čítala som po česky, ale mám už 2 sk diely doma, tak sa teším aj na zvyšok 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvažuju o tom, že si pořídím i slovenské vydání. :D Máte hezčí obálky. :)

      Vymazat
  4. Já se pořád nemůžu rozhodnout, jestli si to mám přečíst nebo ne. Totiž já upíry rovna v lásce nemám. Znechutili mi je twilight a upíří deníky. Filmové (seriálové) podoby. Prostě se mi to hnusí. A tak si říkám, jestli jsou vůbec nějací upíři pro mě zajímaví. Fakt nevím, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě, proč upíry nemáš zrovna v lásce. Já třeba Upíří deníky taky nemám ráda (Twilight jsem ještě nečetla a asi ani číst nebudu). Troufám si ale říct, že tahle série je jiná. Lepší. Styl psaní autorky Richelle Mead si určitě oblíbíš a celý svět, který vytvořila, taky. :) Zkus alespoň první díl. Doufám, že se ti příběh bude líbit. :))

      Vymazat
    2. Tak to asi zkusím :) Přece jen všichni upíři asi nejsou stejní a kámoška už mi tu knížku taky doporučovala :D Navíc, na světě nejsou jen bezva knihy a aspoň budu vědět, o čem to je :)

      Vymazat
  5. Ahoj, nominovala jsem tě do knižního Tagu a budu ráda když se zapojíš :) http://nika-books.blogspot.cz/2013/10/tag-liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, nominovala jsem tě do tagu, o kterém jsi asi slyšela, protože se šíří rychlostí blesku. Tak pokud budeš mít čas a chuť můžeš se zapojit. :)
    http://svet-knih-terisekk.blogspot.cz/2013/10/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  8. Ááááááááááááááá, taky jsem tě nominovala! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já si to asi budu muset přečíst! :) Nejdříve mě na to ty pořádně naladíš a pak když čtu komentáře, tak mám ještě větší chuť si to přečíst. No a teď jsem se dívala, jestli to mají v naší knihovně a mají! A jsou u ní také nějaké komentáře a mám největší chuť si to přečíst!! :D Hodně (co hodně, drtivá většina!) ji hodnotí kladně, že je to nejlepší kniha jakou kdy četli, a tak dále, a tak dále. Takže píšu na seznam knih, které chci přečíst a od teď v knihovně se po ní budu dívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď hned pro ni utíkej do knihovny! :D Né, dělám si srandu, ale při nejbližší návštěvě knihovny se po VA určitě mrkni. :) Tahle série fakt stojí za to! :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)