pátek 6. června 2014

Review: Pád andělů


Angelfall

Název - Pád andělů
Originální název - Angelfall
Autorka - Susan Ee
Série - Penryn a konec dní
Díl - 1.
Žánr - apokalypsa, andělé
Počet stran - 287
Vazba - měkká
Nakladatelství - Motto
Rok českého vydání - 2014


Planetu Zemi napadli andělé apokalypsy. Ničí vše, co jim přijde pod ruce. Zabíjejí všechny, kteří se jim připletou do cesty. Lidé jsou bez jídla, bez rodin a svých domů. Všude je chaos. Takhle to trvá už několik dlouhých týdnů.

Penryn se celou dobu od útoku ukrývá doma se svou ochrnutou sestrou Paige a matkou. Bohužel to tam už není bezpečné, musejí se přemístit. Všechno se snaží udělat v tichosti v noci. Naneštěstí narazí na partu andělů. Jednomu z nich ti další odsekávají křídla. Když už jsou na odchodu, jeden anděl si všimne Paige a unese ji. Matka se stačí někam schovat a tak Penryn zůstává sama. Nakonec se rozhodne, že pomůže andělovi, který je teď momentálně bez křídel. Spolu se vydávají na sebevražednou misi do hnízda andělů. Přežijí to? A vůbec, přežije to planeta?


Od Pádu andělů jsem nic neočekávala a tím víc mě tato kniha překvapila. Začátek knihy vtáhne zajisté každého čtenáře. Kniha je strhující, napínavá a svým způsobem i tajemná. U této knihy se ani na chvilku nezastavíte, ani na chvilku si neodpočinete. Nikdy nevíte, co se stane na další straně. Celou ji přečtete se zatajeným dechem a budete se dožadovat pokračování. Pád andělů jistě zaujme všechny milovníky akce. Akce je tu téměř na každé straně. Slovy se tu neplýtvá, dialogů je tu poměrně málo.

Spisovatelka Susan Ee, kterou jsem si mimochodem opravdu oblíbila, vytvořila zajímavý svět. Kniha má originální námět. Andělé apokalypsy? No, řekněte, už jste někdy něco takové četli? Já tedy ne a musím říct, že se mi to moc líbilo. Celkově jsem se do žánru apokalypsa zamilovala.


Postavy:

Penryn je hlavní hrdinkou tohoto katastrofického příběhu. Občas se chová jako malá, všechno dělá bez rozmyslu, spoléhá na svou intuici, což se jí někdy moc nevyplatí, ale i tak to je chytrá postava, kterou jsem si oblíbila.

Raffe, který Penryn po celou dobu doprovází, je nedostupný a vážně sexy anděl. Je to velmi sarkastická a nebezpečná postava. Moc toho nenamluví. Je to ten typ hrdiny, který láme dívčí srdce na počkání. Svou povahou mi trochu připomíná Čtyřku z Divergence.


Obálka:

Tahle obálka mi naprosto učarovala. Opravdu moc se mi líbí. Skvěle se hodí k příběhu. A ta křídla jsou dokonalá! Uděluji jí 5 z 5 bodů.


Pár obálek ze zahraničí:

11500217  17830716  18242614
15742385  17876243  17734740

Celkové hodnocení:

Poslední dobou je young-adult knih všude až moc a já jsem jimi už celkem přehlcená. Ale pokud nějaká young-adult kniha stojí za přečtení, tak je to právě tato. Pád andělů vřele doporučuji! S touto knihou jsem tedy naprosto spokojená. Je to zatím má nejlepší přečtená kniha roku 2014.


★★★★★ (5/5)


Tímto mnohokrát děkuji webu databazeknih.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Mou recenzi na webu si můžete přečíst ZDE.

12 komentářů:

  1. Nejlepší přečtená kniha roku 2014?! :D Tak tu si musím přečíst taky! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ZATÍM nejlepší přečtená kniha roku 2014! :D I tak si ji ale přečti, je to vážně super čtení! :)

      Vymazat
  2. Mám ji na seznamu. :) Chci si ji koupit a pak přečíst :))

    OdpovědětVymazat
  3. Pád andělů jsem nedávno četla a abych pravdu řekla, moc mě neuchvátila. Možná to bylo tím, že jsem zrovna neměla náladu na anděli. Možná ji někdy zkusím přečíst znovu. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému se líbí něco jiného. Ale asi chápu, proč tě kniha neuchvátila. :-) A pokud dáš Pádu andělů druhou šanci, tak si čtení užij! :-)

      Vymazat
  4. Knižku som tiež čítala a vcelku ma aj bavila a prekvapila :) Autorka konečne našla nový svet anjelov a to bolo asi najlepšie.
    Trochu mi však vadila Penryn s jej chovaním. Občas :)

    OdpovědětVymazat
  5. Angelfall mám momentálně ve čtečce a jako odpůrce YA se toho docela bojím, ale na druhou stranu jsem zvědavá, takže si jí určitě přečtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dříve YA literaturu měla opravdu ráda, ale postupem času jsem z ní už trochu vyrostla. :-) Ráda si něco YA přečtu, ale mám ráda i jiné knihy. :-) Tak snad tě Pád andělů nezklame a bude se ti líbit. :-)

      Vymazat
  6. Databáze knih nabízí spolupráci? :D Jsem ani nevěděla, jak to funguje? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nabízí. Funguje to úplně normálně - jediné, co se liší, je to, že píšeš recenze na jejich web a pak si je ale klidně můžeš dát i k sobě na blog. :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)