pondělí 7. prosince 2015

Milý Ježíšku...

K Vánocům neodmyslitelně patří psaní dopisů Ježíškovi a v žádném dopise určitě nesmí chybět nějaká ta kniha, do které se hned po rozbalení můžete začíst. Pro inspiraci jsem se rozhodla sepsat tento článek, kde vám představím pět knih, u kterých doufám, že je naleznu doma pod stromečkem. První tři knihy vyšly už před delší dobou a sklidily velký úspěch. Jsem si jistá, že je většina knihomolů má už přečtené. Zbylé dvě se v českých knižních vodách objevily teprve nedávno a i za tak krátkou dobu stihly sklidit podobný úspěch.

Měděný jezdec (Taťána a Alexandr, #1)  8679437  18000063

Kniha, po které toužím asi nejvíce ze všech, je jednoznačně Měděný jezdec od Paulliny Simsons. Už jednou jsem tento román měla půjčený z knihovny, ale znáte to... nedostala jsem se k němu. Tentokrát jsem se ale rozhodla, že tento literární skvost, který chválí snad naprosto každý, chci mít doma a tím mít také tu jistotu, že knihu mohu kdykoliv otevřít. Téma knihy, nadšené ohlasy čtenářů i samotná anotace jsou velmi lákavé a já se nemohu dočkat až tento mrazivý příběh lásky budu držet ve svých rukou.

Další knihou, kterou bych téměř mohla označit za "klasiku", je Zlodějka knih od australského spisovatele. Příběh se odehrává za druhé světové války, takže očekávám, že dostanu silný a emotivní příběh. Pevně doufám, že mě Zlodějka knih nezklame. Po přečtení této knihy se chystám zhlédnout i její filmové zpracování.

V šedých tónech pojednává o tématu pracovních táborů na Sibiři, se kterými se v knihách až tolik nesetkáváme, ale dle mého názoru je dobré o tom něco vědět a přečíst si, jak to tam doopravdy chodilo. Od spisovatelky Ruty Sepetys jsem už navíc četla knihu Potrhaná křídla, což bylo moc pěkné čtení. I přesto, že se její knihy řadí do žánru young-adult, autorka umí skvěle vykreslit atmosféru dané doby a nevyužívá ohrané prvky, které lze dnes vidět v každé druhé knize.

   27854209

Jelikož jsem milovnice severských krimi či tajemných příběhů a už jsem opravdu dlouho žádný nečetla, rozhodla jsem se vsadit na V lese visí anděl, což je kniha, na kterou jsem nečetla snad ani jednu špatnou recenzi. Vypadá to na opravdu kvalitní knihu. Těším se a doufám, že to bude mrazivé, nepředvídatelné a čtení si maximálně užiji.

Poslední knihou na mém seznamu přání je Důvod dýchat od Rebeccy Donovan. Anotace jasně napovídá, že se jedná o příběh lásky a utrpení. Takových knih je v dnešní době mnoho a i já jsem jich již pár přečetla, ale protože mě takovéhle příběhy baví, vybrala jsem si tuto knihu. Doufám, že to bude nové a neotřepané, protože jsem už párkrát vypozorovala, že v podobných knihách se opakuje vlastně úplně stejný děj jenom s jinými hrdiny.


A co si přejete k Vánocům vy? :)

8 komentářů:

  1. Na tvojom mieste by som si Dôvod dýchať rozmyslela, lebo hlavná postava patrí k najblbším hrdinkám ever. U mňa je hneď na vrchole rebríčka. Spolu s Helen z Proroctví :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, tak to o této knize radši ještě popřemýšlím. Díky za upozornění. :D A zrovna Proroctví mám doma, ale ještě jsem se k němu nedostala. :D

      Vymazat
  2. V šedých tónech je krásný příběh, dokonce jsem četla, že se chystá film, rozhodně doporučuju. :) Sérii Dych nemůžu vystát, strašně předramatizované a hlavní hrdinka tupá jak tago. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak snad tu knihu stihnu přečíst ještě před filmem. :) A zrovna jsem se na Důvod dýchat tolik těšila! Tak asi nic, no. :D

      Vymazat
  3. Na Zlodějku knih čekám v knihovně a jsem na ni dost zvědavá :) Jinak na Vánoce si (bohužel :D) žádnou knihu nepřeji, vždy mě napadnou jen knihy, které jsem četla a ráda bych je chtěla mít doma, ale to mi přijde hloupý :D Proto si radši půjčuji v knihovně, ale nějakou novou bych si pořídit měla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky na pomyslném seznamu knih, které chci mít doma, několik děl, které jsem už četla a ráda bych je vlastnila, takže to není nic divného. :D A knihovna je super, ráda ji využívám. :)

      Vymazat
  4. Nedivím se, že toužíš po Měděném jezdci - vážně stojí za to :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)