čtvrtek 15. prosince 2016

Milý Ježíšku...

Přijde mi, jako by uběhlo teprve pár měsíců, co jsem sepisovala knižní dopis Ježíškovi na minulý rok, a najednou je tady znovu prosinec, nákupní střediska jsou vyzdobená světélky, lidé mají doma adventní věnce, vánoční trhy jsou v plném proudu a já opět sedím tady a sepisuji má knižní přání. Za uplynulý rok se změnilo spoustu věcí, ale po knihách, které si přeji letos k Vánocům, toužím už hodně dlouho a pevně doufám, že se jich opravdu na Štědrý den dočkám! I přesto, že se jich zdá být na první pohled málo, protože si přeji zbylé díly z mé oblíbené série a celou sérii v boxu, dohromady jich je deset, což je krásné číslo.

20491127  22611799  24323123

Richelle Mead je má nejoblíbenější spisovatelka a i přesto stále nemám dočtenou její spin-off sérii k Vampýrské akademii Pokrevní pouta. Ráda bych ale celou sérii uzavřela a dozvěděla se, jak příběh Sydney skončí. Navíc už je to taky nějaká doba, co všechny díly vyšly v českém překladu, takže mám alespoň malou výhodu v tom, že nemusím čekat na další. Doma mi chybí Ohnivé srdce, Stříbrné stíny a Rubínový kruh, což jsou čtvrtý, pátý a šestý díl.




Připadám si jako poslední v knižní blogosféře, kdo ještě nečetl sérii Harryho Pottera, a tak jsem si řekla, že to musím konečně napravit, když už vyšla tato nádherná reedice boxu! Filmy o kouzelnickém světě z pera J. K. Rowlingové naprosto zbožňuji a věřím, že si příběh zamiluji i v knižní podobě. Původně jsem měla v plánu rok po roce sbírat ilustrovaná vydání, ale čekat každý podzim na další díl mi přijde upřímně příliš zdlouhavé, i když na druhou stranu číst Harryho poprvé v tak nádherném kabátku má jistě také své kouzlo.


Určitě mi do komentářů napište, co si k Vánocům přejete vy! :)

5 komentářů:

  1. Richelle Mead je moje oblíbená autorka, chyběl mi od ní 4-6 díl ze série Sukuba..ty jsem si objednala k Vánocům, kdy ještě druhý díl z Pokrevních pout, ale první už se nedá nikde sehnat, což mě hrozně moc mrzí..přečtenou celou sérii mám, ale ráda bych ji měla i doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, Richelle Mead je skoro povinnost mít doma! :D Držím palce, abys první díl sehnala, určitě někde aspoň na bazaru bude. :) Na Sukubu se taky chystám, mám doma první dva díly. :)

      Vymazat
  2. Podľa mňa stálo za to čítať Pokrevní pouta len po trojku, pretože potom to šlo dolu kopcom a prišlo mi, že Richelle už došli nápady, čo ďalej :D Zato by som od nej chcela KONEČNE posledný diel Věku X. Hrozne ma štve, že píše milión iných vecí a nie a nie dokončiť hentú sériu -_- Aj keď, včera mi prišiel Diamantový dvor a na ten som zvedavá :D
    A Harry Potter je povinnosť, dúfam, že si ho zamiluješ. A závidím, že to bude prvýkrát <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? To snad ani není možné u Richelle! Doufám, že i tak se mi knihy budou líbit. :D Věk X ani Diamantový dvůr jsem nečetla, každopádně tobě přeji pěkné čtení! A na Harryho se moc těším! :)

      Vymazat
  3. Já teď zajímám hlavně o obchodní literaturu a celkově věci, které člověka posunou někam dál. Třeba teď jsem četl docela zajímavý text o generování leadů a to bylo fakt docela dobré. Ale jako taky bych si dal někdy třeba nějakou beletrii. Možná teď vyzkouším tu novou knížku od paní Tučkové. ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)