pátek 21. března 2014

Review - Vampire Academy: Blood Sisters (MOVIE)

Vampýrská Akademie


Žánr: Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, 2014

Režie: Mark Waters
Předloha: Richelle Mead (kniha)
Scénář: Daniel Waters
Hudba: Rolfe Kent




Obsah:

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi.
Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…


Trailer:




Zajímavosti:

  • Konkurz na roli Dimitrije Belikova se odehrával přes Skype.
  • V knize Dimitrij Belikov pochází z Ruska. Jeho představitel Danila Kozlovskij pochází z Ruska také.
  • Natáčení probíhalo v Evropě, především ve Velké Británii. Část pak také v Montaně, kde se odehrává děj první knihy.
  • Natáčení začalo na konci května 2013. Představitelé Rose a Dimitrije se na své role pod vedením trenérů připravovali již od začátku března 2013.
  • Ze scénáře byl vyškrtnut Eddie Castile, protože nebyl nalezen tolik osobitý herec, který by mohl tuto vedlejší roli ztvárnit.


Mé hodnocení:

Jak je to možné? Všude jsem slyšela či četla samé negativní ohlasy k tomuto filmu. A kvůli tomu jsem radši od filmu nic neočekávala. Možná to bylo i dobře, protože mě film velmi příjemně překvapil a já jsem se zfilmovanou verzí Vampýrské Akademie velice spokojená. Styl, kterým je film natočen, je svěží a moc pěkný. A jako třešnička na dortu - film je i vtipný. Nejvíce mě pobavily hlášky ohledně Twilight.

Film je poměrně krátký. Možná bych ho trochu prodloužila a věnovala se dalším drobnostem, o kterých jsme si mohli přečíst v knize. Na začátku filmu bylo moc scén naskládaných u sebe. Jedna scéna, za pár vteřin další scéna. Hop a hop a hop. Takhle to tam létalo. Naštěstí se to po několika minutách zklidnilo a já si mohla pěkně užívat filmu.

Zoey Deutch, která ztvárnila hlavní hrdinku Rose Hathaway, je vážně skvělá. Pro tuto roli je jako stvořená. Zahrála to moc pěkně! Rozhodně palec nahoru!

Myslela jsem si, že s Lissou nebudu spokojená, ale (naštěstí) jsem se zmýlila. Lucy Fry na Lissu dokonale pasuje a taktéž si myslím, že svou roli zahrála skvěle!

Kdo mi ale vadí? Danila nebo-li náš slavný lamač srdcí Dimitrij! Proti Dimitrijovi nic nemám - on za nic nemůže -, ale Danila může za všechno! Svou roli nezahrál dobře a na Dimitrije se vůbec, vůbec, vůbec nehodí. Tohle je pouze můj názor. Věřím, že spoustě lidem se Danila v roli Dimitrije líbil.


Film vs. kniha?

Kniha ve většině případech předčí film. A tomu tak bylo i tady. Kniha je bezkonkurenční. Miluji celou knižní sérii VA. Tím ale nechci nijak shodit film. Film se mi vážně moc líbil (ach, to jsem už asi říkala, že?) a myslím, že to je super "doplněk" ke knize. Všichni fanoušci VA ihned do kina!


Music:

Hudba, kterou tvůrci filmu vybrali, se mi celkem líbí a k filmové verzi moc pěkně pasuje. Je to takové divoké a svěží. Na začátku filmu jsem se jenom trochu lekla takové té typické diskotékové písničky a v duchu se modlila, aby takový nebyl celý film. Naštěstí mé přání bylo vyslyšeno.
    Look at those eyes!
  1. In Your Grave - Jaymes Bullet
  2. Red Lips - Sky Ferreira
  3. Nice and Slow - Max Frost
  4. Thea - Goldfrapp
  5. Boys Don't Cry - Natalia Kills
  6. Bounce - Iggy Azalea
  7. Sinful Nature - Bear In Heaven
  8. Think About It - Naughty Boy
  9. Rats - Rainy Milo
  10. Spiritual - Katy Perry
  11. Crazy - Au Revoir Simon
  12. Bela Lugosi's Dead - CHVRCHES
PÍSNIČKY SI MŮŽETE POSLECHNOUT ZDE!



Celkové hodnocení:

Můj celkový dojem z filmu je dobrý, velmi dobrý. Líbilo se mi to. Konec filmu mě ale trochu zaskočil. Je to velmi otevřený a možná i trochu děsivý konec. O druhém díle se ale pořád diskutuje, jestli bude nebo nebude. Já osobně doufám, že v budoucnu budu mít možnost vidět druhý díl na filmových plátech (už jenom kvůli Adrianovi!).

★★★★ (4/5)



+ Spoilery!

Celkem mě překvapilo, že se ve filmu Lissa dozví o vztahu mezi Rose a Dimitrijem. Původně to měla zjistit až na konci třetího dílu (Stínem políbená). A když už tu píši o vztahu mezi Rose a Dimkou... musím říct, že jejich vztah byl zahrán mizerně. Dimitrij se snažil o rádoby zamilované pohledy, které mu většinou nevyšly. Většina scén, ve kterých jsme měli možnost vidět spolu Rose a Dimitrije, bylo suchých a divných, prostě nuda. Přijde mi, že to, co je v knize velmi důležité, ve filmu vynechali. Je jim evidentně jedno, že se celý svět těšil jsem se těšila na dokonalý vztah, který v knihách hraje opravdu velkou roli.

Zahraniční plakáty:


        

Ukázky z filmu:




+ Související články:


Zdroje: obsah a zajímavosti jsou z webu csfd.cz

12 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím!! :) V kině jsem na tom byla tuhle středu a taky se mi to překvapivě líbilo :).

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím taktéž. Jen se divím, že si slyšela spíše ty negativní ohlasy. Já to měla naopak, každý to vychvaloval. A tak jsem očekávala od toho hodně...nakonec jsem byla trochu zklamaná. Ale jinak fajn film. Rose to tam svými perličkami vedla ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Film bol super, ale na rolu Dimitriho by som dala Tylera Hoechlina :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tylera jsem doteď neznala, ale vypadá moc dobře. :-) Já bych obsadila Bena Barnese do role Dimka. :-)

      Vymazat
  4. Skvěle napsané, líbí se mi ty plakáty co jsi vložila :) Film se mi líbil a Rose byla skvělá, vtipná, hodně ten film podle mě pozvedla :) Super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :-) Ano, souhlasím s tebou, že Rose celý film pozvedla na vyšší level. :)

      Vymazat
  5. Úžasná recenzia! Páči sa mi, že si na začiatok vyhľadala aj nejaké zaujímavosti. Ja som sa na to tak tešila, až sa mi to podarilo v kine prepásť! *fňuk* Ale čo najskôr sa k tomu dostanem. Hej, aj ja som na to čítala samú kritiku. Po traileru som bola dosť zhrozená, ale ešte tomu dávam šancu. Z plagátov sa mi páči jedine ten prvý. Hádam to nepokašlali, lebo aj ja celú VA milujem. Zrovna čítam prvý diel, keďže sa ich konečne rozhodli vydávať aj v slovenčine. Kedysi som ich všetky prečítala v češtine, ale...Však sa chápeme, to je iné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, moc děkuju! :) Trailer mě také trochu vyděsil. Myslela jsem si, že koukám na "disco Twilight". :D Některé plakáty jsou hrůza, obzvláště ty zelené. Každopádně si užij film i četbu knih ve slovenštině! :-)

      Vymazat
  6. Na film se moc těším! Všude na něj slyším samé chvály a tak doufám, že ho budu chválit i já :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dle mího byl film spíše parodie, celou dobu jsem ho brala z humorem. I když občas byly scény kdy jsem nevěděla či se smát nebo brecet.. Plagát se mi líbí zase první nahore vlevo..:D

    Jinak más moc hezký blog a krásně psané recenzel..jen mi tu nejak chybí větší menu. Jakože je to muj subjektivní názor, ale myslím, že lidé by za nějaké většímu menu byli jen rádi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji! :-) A taktéž děkuji za Tvůj názor. Nějaké to menu by to chtělo, akorát ještě nevím, jak a kdy ho udělám... celkově bych musela změnit design. :-D Ale doufám, že tahle změna nastane v dohledné době! :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)