středa 31. července 2013

Prázdninový knižní TAG



Tento TAG je z dílny Mony!
Více informací naleznete ZDE.
1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
Většinou ano. Alespoň se o to snažím. O prázdninách mám sice kupu času, ale najednou dělám milión dalších jiných věcí a prázdniny jsou u konce. Snad se mi toho letos povede přečíst hodně. Doufám v to.

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
První se mi asi vybaví kniha Pokrevní pouta. Děj se odehrává v Palm Springs v Jižní Kalifornii, kde je pořádné vedro. Navíc jsem knihu četla minulé prázdniny.

3. Kolik si schopná/ný si vzít knih na dovolenou?
Na dovolenou si moc knih netahám. Většinou mi stačí jedna nebo dvě, protože dělám i jiné věci než jen čtu.

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Na základní škole jsme (naštěstí) povinnou četbu neměli, i když jsme na hodině literatury četli třeba Hamleta, ale doma jsme nic takového číst nemuseli. A jsem za to ráda. Letos se ale chystám na střední. Jejda. To bude pořádná nálož knih, které musím přečíst k maturitě. Uf, vážně se na to netěším.

5. Preferuješ klasické knihy (papírové), nebo e-knihy (elektronické knihy)?
Rozhodně preferuji papírové knihy. Je to totiž úžasný pocit držet v rukou knihu a číst ji. A navíc krásně voní. Čtečku knih nemám, ale pár knih mám doma stažených v notebooku a v mobilu.

6. Jakou knihu by jsi ráda viděla zfilmovanou?
Je to zvláštní, ale žádná kniha mě nenapadá. Série Hunger games se natáčí, Divergence a Vampýrská akademie také. Další knihy buď film už mají, nebo je ani netoužím vidět na filmovém plátně.

7. Kdyby jsi měla možnost prožít den s nějakou knižní postavou, jaká by to byla?
Strašně ráda bych se seznámila s Charliem z knihy Ten, kdo stojí v koutě. A taky s Rose a Dimitrijem z Vampýrské akademie. Dále bych ráda poznala Juliette a Adama z knihy Jsem Roztříštěná, Katniss a Peetu z Hunger games, atd. Těch postav je mnoho. Nedokážu si vybrat jenom jednu. Takže bych ráda prožila den se všemi svými oblíbenými postavami! :)

8. Které místo z knih bys ráda navštívila?
Je mi jasné, že většina sem napíše Bradavice. Jenže já jsem Harryho Pottera nečetla (ostuda, jsem ostuda!) - pouze jsem viděla filmy. I přesto sem Bradavice napíšu, protože to je podle mě opravdu kouzelné místo. Také bych ale vybrala Akademii Sv. Vladimíra a rodné město Dimitrije - Baia.

GoldenCandy | via Tumblr

3 komentáře:

  1. Aj ja sa musím priznať, že som prečítala iba prvú knihu Harryho Pottera a potom som si radšej pozrela filmy :D Ale toto je jediný prípad, vždy si radšej prečítam knihu a až potom pozriem film :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na knihy chystám už několik let, ale vždycky začnu číst něco jiného, achjo. :D Ale filmy jsou skvělé! :3

      Vymazat
  2. Já jsem Harryho Pottera taky ještě nečetla, ale chtěla bych.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! Jsem ráda za každou radu nebo názor. :)